Absurde regels voor kappers: deze behandelingen mogen zaterdag nog niet

door: BVDO
kapper
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De heropening van de kappers op 13 februari zorgt voor veel discussie en onbegrip bij andere contactberoepen. Ook barbiers zitten in een absurde situatie.

De barbiers mogen zaterdag opnieuw de deuren openen, maar zij krijgen nog een extra beperking opgelegd. Vanaf 13 februari mogen zij enkel het haar van hun klanten doen. Een baard of snor verzorgen kan niet.

Daarvoor moeten ze wachten tot 1 maart. Er was al heel veel discussie of barbiers onder de kappers of de andere contactberoepen vielen. Het ministerieel besluit dat dit weekend gepubliceerd werd, maakte duidelijk dat ze open kunnen op 13 februari, maar tot 1 maart enkel haar mogen verzorgen.

Reden daarvoor is dat volgens het ministerieel besluit het mondmasker niet af mag gezet worden tijdens de behandeling. Dat werd bevestigd door het kabinet van minister van Zelfstandigen en Kmo’s David Clarinval (MR). Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) kondigde aan dat er bij kappers steekproeven zullen gebeuren om na te gaan of de regels opgevolgd worden.