"Alle beroepen verplicht vaccineren? Dat is chantage!"

door: STS
Vaccin
Afbeelding bron: Pixabay

In een woonzorgcentrum in Nijvel overleden recent 12 personen. 25% van het personeel blijkt niet gevaccineerd te zijn, en dat kan een factor zijn.

Wij stelden op onze Facebook-pagina de vraag: "Welke beroepen moeten volgen jou verplicht worden zich te laten vaccineren tegen het coronavirus?". De meningen lopen sterk uiteen.

"Iedereen, want bij elk beroep kom je in contact met mensen. Dan is het maar normaal om ervoor te zorgen dat je veilig bent; voor jezelf, maar ook voor je collega's en/of klanten", vindt Owen.

"Alle verpleegkundigen", schrijft Christiane. "Iedereen in de zorg en in het onderwijs en mensen die kuisen bij bedrijven, in scholen en bij mensen thuis", vinden zowel Emelie als Nadja.

Nathalie is het daar niet mee eens: "Ik werk zelf in de verpleging en ben gevaccineerd. Maar ik sta niet achter het verplichten ervan."

"Er moet niemand verplicht worden. Iedereen is vrij om te kiezen", stelt Oleg. "Geen enkel beroep moet verplicht worden. Het vaccin is niet verplicht, en anders is het chantage", vindt Yoke.