Bevraging over vaccin geeft opvallende resultaten: Pierre Van Damme reageert

door: STS
Afbeelding bron: VTM

Het vaccin tegen het coronavirus komt dichterbij, begin januari zouden de eerste vaccinaties moeten kunnen toegediend worden. Maar nog lang niet iedereen is overtuigd, zo blijkt uit een peiling die VTM en Het Laatste Nieuws afnamen bij 1.000 Vlamingen.

Als de overheid gratis een vaccin verstrekt, wil 67% van de ondervraagden zich laten inenten tegen Covid-19, terwijl 19% weigert en 14% zegt het nog niet te weten. Mannen blijken meer bereid te zijn om zich te laten vaccineren dan vrouwen.

Opvallend: hoe jonger, hoe minder iemand geneigd is om zich te laten vaccineren. Bij de mensen jonger dan 34 jaar wil 60% zich laten vaccineren, bij de mensen tussen 35 jaar en 54 jaar is dat 62%. Bij de 55-plussers wil 76% zich laten vaccineren.

Pierre Van Damme

Vaccinoloog Pierre Van Damme reageerde op VTM: "Ik denk dat het de goede kant opgaat. Om groepsimmuniteit op te bouwen, hebben we een kritische massa mensen nodig die voor vaccinatie gaan. We hebben ook nog tijd om de jongeren goed in te lichten. De ouderen weten precies veel beter waarover het gaat dan de jongeren."