Boze reacties na Overlegcomité: "Dit komt motivatie om vol te houden niet ten goede"

door: STS
Alexander De Croo overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

"Bij het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) zijn ze niet tevreden na het Overlegcomité van vrijdag. "Toch zien we een sprankeltje hoop voor bepaalde contactberoepen."

"We hadden graag vrijdag al perspectief gekregen voor de tienduizenden ondernemers die nog altijd niet kunnen werken en gesloten moeten blijven. Het gaat niet om het wekken van valse hoop, maar om duidelijkheid scheppen", stelt het NSZ.

"Dat de effectieve broeihaarden in België nog steeds niet op basis van een gefundeerde en onafhankelijke studie in kaart kunnen worden gebracht, is onbegrijpelijk. Hoe kan je nu zaken blijven opleggen aan mensen zonder dat dit onderbouwd is? Dit komt hun motivatie om vol te houden helemaal niet ten goede."

Kappers

Op 22 januari volgt er een nieuw Overlegcomité, en dat geeft volgens het NSZ een klein sprankeltje hoop. "Dit is een eerste stap in de goede richting om te voorkomen dat sommige mensen zelf initiatief gaan nemen. Kappers en andere contactberoepen zien geen uitweg meer en zouden in de verleiding kunnen komen om geld te verdienen, wat er ook gebeurt. Voor hen telt elke dag. De druk die zij ervaren van klanten wordt duidelijk onderschat."

En het NSZ stoort zich nog ergens aan: "Er wordt zelfs niet meer de tijd genomen om zich rechtstreeks tot de burger te richten in een persconferentie."