Kritiek op "symbolische" coronamaatregel: "Hoelang gaan we dit aanhouden? Vijf jaar, tien jaar?"

door: STS
cafe restaurant horeca
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) kant zich tegen de invoering van het Covid Safe Ticket (CST) in de horeca. Verplichte vaccinatie, dat is de uitweg, luidt het.

Het Overlegcomité besliste eerder deze week dat iedereen vanaf maandag 1 november een coronapas moet tonen om op café of restaurant te kunnen gaan. En mondmaskers keren terug in publieke binnenruimtes.

"Een mondmasker verplichten is een logische oplossing. Het CST is een symbolische maatregel en nadelig voor de omzet van horeca-uitbaters en fitnesszaken", vindt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen.

Crisismodus

"Het CST is geen oplossing om het aantal besmettingen naar beneden te halen. Want hoelang gaan we dit aanhouden? Vijf jaar, tien jaar? Zo blijven de consumenten in crisismodus, met als risico dat ze minder gaan winkelen. Dit zal onze ondernemers weer in de kassa raken. We moeten evolueren naar een verplichte vaccinatie, enkel zo geraken we uit deze crisis."

Contactopsporing

"We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat de bedrijven - winkels, horeca en fitnesscentra in het bijzonder - weer het slachtoffer zijn van het ontbreken van een gestructureerd plan. Het is ook een slag in het gezicht voor velen dat er nog steeds een gebrek aan intensieve contactopsporing is, zoals minister Beke eerder toegaf", besluit NSZ-woordvoerder Ann Van Doren.