Derde prik voor 65-plussers: Waarom en welk vaccin zullen zij krijgen?

door: MRO
coronavaccin
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Er komt een bijkomende coronaprik voor alle mensen van 65 jaar en ouder. Waarom werd dit beslist en welk vaccin zullen deze personen krijgen?

De Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid heeft beslist om ook aan alle personen van 65 jaar en ouder een bijkomend vaccin, of boostervaccin, aan te bieden voor een optimale bescherming tegen ernstige COVID-19 ziekte.

Deze personen zullen een derde inenting kunnen krijgen met een mRNA vaccin. Concreet betekent dit dat zij een boostervaccin krijgen van Pfizer of Moderna.

De reden voor de toediening van een derde coronaprik in deze leeftijdsgroep is dat zij door een minder goed werkende immuniteit risico lopen op ernstige ziekte door Covid-19.

Deze vaccinatie zal gefaseerd verlopen, te beginnen met personen van 85 jaar en ouder die al in de komende dagen een uitnodiging zullen ontvangen.

De timing en organisatie voor de vaccinatie van de 65 tot 84-jarigen wordt in de volgende dagen op punt gesteld door de Taskforce vaccinatie van het Regeringscommissariaat zodat de IMC hierover woensdag een beslissing kan nemen.