“Een grote mondmaskerverbranding” versus “Met mijn eigen ogen gezien wat covid doet”

door: BVDO
Mondmasker - winkelwagen
Afbeelding bron: Pixabay

Vanaf oktober wordt het mondmasker op veel plaatsen niet meer verplicht. Dat heeft het Overlegcomité vrijdag beslist.

Begin oktober hoef je op minder plaatsen het mondmasker verplicht te dragen. Al mag je natuurlijk zelf beslissen of je het wel nog blijft doen.

Wij vroegen onze lezers hoe zij tegen dit dilemma aankijken en dit is een greep uit de reacties.

“Ja, ik ben nog voorzichtig, heb met eigen ogen gezien wat covid doet met je, mijn moeder is erdoor gestorven, maar ieder zijn mening.”

“Euhm nee, ben ze kotsbeu maar degene die zich niet veilig voelen evengoed respect voor.”

“Als ik ga winkelen zal ik het zeker nog op doen en zeker op drukke plaatsen.”

“Ja hoor, zeker de komende winterperiode nog, in winkels en plaatsen waar veel mensen samen komen. Het is ook een soort respect geworden naar anderen toe.”

“Née, maar wie ze nog wil dragen respect.”

“Neen. Eindelijk terug zuurstof. Ik heb al last genoeg van mijn longen. Ik kom nu bijna nergens omdat ik geen lucht heb met die stomme muilband.”

“Nope. Zal content zijn dat ik er van af ben. Ben van plan om op 1 oktober een grote mondmaskerverbranding te doen. Moeten niet altijd kerstbomen zijn.”

“Als het te druk is zeker en vast!Wil niet terug naar een scenario dat we terug opgesloten worden in ons kot en we niets kunnen doen.”

“Ja ik ga mijn mondmasker nog steeds dragen, ik ben een risicopatiënt en er zijn er nog mensen die niet gevaccineerd zijn, ik neem geen risico en de viroloog vind het ook nog veel te vroeg.”

“Dat ga ik nog zeker doen, niet luisteren naar wat die heren in Brussel zeggen, maar wat de virologen zeggen opdoen doen!”

“Ik wil terug naar een normaal leven, gezond verstand gebruiken en aanvoelen waar het echt nodig is. Heb me niet voor niets laten vaccineren.”

Ja zeker, nu de griepperiode en verkoudheden voor de deur staan en jongeren niet gevaccineerd zijn, is het risico nog te groot.”