Enkele kustburgemeesters versoepelen binnenkort belangrijke coronamaatregel

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

In de kustgemeenten De Panne, Koksijde en Nieuwpoort zal je binnenkort geen mondmasker meer moeten dragen op het volledige grondgebied. Dat hebben de 3 Westkustburgemeesters Marc Vanden Bussche (Koksijde), Geert Vanden Broucke (Nieuwpoort) en Bram Degrieck (De Panne) beslist.

Vanaf dinsdag 1 september om 08.00 uur zal het dragen van een mondmasker niet meer verplicht zijn op het volledige grondgebied van PZ Westkust (De Panne, Koksijde, Nieuwpoort), maar enkel nog op drukke plaatsen. Dit uiteraard onder de voorwaarde dat de cijfers aan de Westkust goed blijven. Mensen moeten wel altijd een mondmasker bij zich hebben.

De stelregel hierbij is, draag steeds een mondmasker op plaatsen waar je de afstand van 1,5 meter niet kan garanderen. Op de dijk, in winkelstraten, in horecazaken (tot je zit) en op het openbaar vervoer blijft een mondmasker sowieso verplicht. Hiervoor volgen de burgemeesters de regelgeving van de federale overheid en de provincie.

“Hiermee willen we onze eigen inwoners, tweede residenten en toeristen een duidelijk toekomstperspectief bieden. Op 1 september gaan de scholen terug van start en zwaaien we de zomervakantie uit, een moment waarop het dus weer wat kalmer wordt in De Westkust."

"Het heeft dan geen zin meer om het dragen van een mondmasker overal te blijven verplichten", aldus Marc Vanden Bussche, burgemeester van Koksijde en voorzitter van PZ Westkust.