Erika Vlieghe grondig oneens met collega die wil versoepelen

door: STS
Erika Vlieghe
Afbeelding bron: Photonews

Erika Vlieghe, infectiologe aan het UZ Antwerpen, is er geen voorstander van om nu verdere versoepelingen door te voeren.

Haar collega-infectioloog aan het Hasseltse Jessa ziekenhuis, Jeroen van der Hilst, pleitte ervoor om nu te versoepelen, om de ziekenhuisopnames te spreiden en een piek in de herfst te voorkomen (lees er hier meer over).

Vlieghe is het daar niet mee eens. "Een Big Bang, alles loslaten, is nu geen slimme zaak. Zeker niet in het vooruitzicht van het schooljaar dat gaat beginnen", reageerde ze op ATV.

"Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat we dat schooljaar zo normaal mogelijk willen laten doorgaan - en het hele schooljaar lang."

Vaccinatie

Vlieghe pleit ervoor om verder in te blijven zetten op vaccinaties. "Er zijn heel wat mensen die nog gevaccineerd aan het worden zijn, of die door minder gelukkige prioriteiten nog niet gevaccineerd zijn."

"Ik heb recent een aantal van die mensen in het ziekenhuis gezien. Zij zijn niet per se tegen vaccinatie en kunnen nog altijd gevaccineerd worden. En het is voor de volksgezondheid nog altijd verstandiger en goedkoper om die mensen te vaccineren dan om ze ziek te laten worden."