"Wie zich niet laat vaccineren, gaat vroeg of laat aan de beurt komen om besmet te raken"

door: STS
coronavaccin
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een infectioloog die in het Hasseltse Jessa ziekenhuis werkt, denkt dat de maatregelen best nu versoepeld worden, om het aantal ziekenhuisopnames te spreiden en een piek in de herfst te vermijden.

"De deltavariant blijkt heel erg besmettelijk te zijn. En als je gevaccineerd bent kan je toch zelf besmet geraken en eventueel andere mensen besmetten", zei Jeroen van der Hilst op TV Limburg.

"Dat wil zeggen dat mensen die niet gevaccineerd zijn en het virus nog niet hebben doorgemaakt, vroeg of laat aan de beurt gaan zijn. Laat je vaccineren, daar voorkomen we ziekenhuisopnames mee."

"Op dit moment hebben we nog heel weinig ziekenhuisopnames maar in de herfst gaan we zeker meer verspreiding van het virus krijgen. En het kleine groepje mensen dat nog niet gevaccineerd is, is dan aan de beurt."

"Wat we nu doen, is eigenlijk zorgen dat we in de herfst een hoge piek krijgen. We zullen een keer door die zure appel moeten bijten. En dan is de vraag of je juist nu niet al maatregelen moet versoepelen."