Flinke tegenvaller voor horeca: "Dat mag niet op terras"

door: STS
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft duidelijk gemaakt dat de horeca bij de heropening van de terrassen geen gebruik mag maken van plexiglas.

Het Overlegcomité heeft vastgelegd dat er tussen de verschillende tafels op een terras minstens anderhalve meter afstand bewaard moet worden.

Er heerste echter onduidelijkheid of die regel ook zou gelden wanneer er schermen van plexiglas geplaatst zouden worden.

"Er is verwarring op het terrein omdat het protocol van vorige zomer op vlak van plexiglas een aantal dingen voorzag", zei minister van Quickenborne (Open Vld) op Radio 1.

"We hebben dat allemaal nog eens goed bekeken, en dat blijkt toch wel een risico in te houden wanneer je werkt met terrassen die vrij gesloten zijn. Dan is er veel minder luchtcirculatie dan in de openlucht. Als je dan te dicht bij elkaar zit, kan er wel gevaar zijn voor besmetting."

Vandaar dat in het nieuwe ministerieel besluit zal staan dat plexiglas niet gebruikt kan worden. "Zeker niet op dit moment, omdat we nu de eerste stap zetten", aldus Van Quickenborne.