Minister Verlinden versoepelt coronamaatregel voor één bepaalde vereniging

door: BVDO
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcomité van afgelopen zorgde voor een versoepeling voor de rijscholen, maar in het Staatsblad van vandaag staat nog een opmerkelijke aanpassing van de geldende regels. 

Het was P-Magazine die de tekst in het Staatsblad opmerkte. Daarin wordt aan één bepaalde vereniging toelating gegeven om een huis-aan-huis-collecte te houden, terwijl dat eigenlijk verboden is voor iedereen. 

Het koninklijk besluit werd al genomen op 6 december 2020, maar verscheen pas vandaag in het Staatsblad. Vredeseilanden krijgt van 15 januari tot en met 21 januari toestemming om een huis-aan-huis-collecte te houden in de provincies Henegouwen, Luik, Namen, Luxemburg, Waals-Brabant, in het administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad en in de gemeenten Drogenbos, Kraainem, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode, Wemmel, Tervuren en Wezembeek-Oppem. 

Die toekenning is opmerkelijk, want verenigingen mochten dat niet meer doen, omdat het een gevaar was om het coronavirus te verspreiden. De goedkeuring komt van de FOD Binnenlandse Zaken en het Koninklijk Besluit daarvoor werd vandaag in het Staatsblad gepubliceerd.