N-VA blijft gaan voor heropening terrassen: Zo reageren Open VLD en CD&V

door: BVDO
terras cafe
Afbeelding bron: Shutterstock.com

N-VA blijft pleiten om de heropening van de terrassen door te voeren voor de start van de paasvakantie. Dat was te horen in de Kamer.

N-VA voert al weken een strijd om de terrassen in de horeca te openen voor de krokusvakantie begint. "Wij blijven bij dat voorstel. Dat heeft niets te maken met versoepelen, maar alles met een manier om gezond om te springen met die paasvakantie. Als de regering blind blijft voor die handhavingsproblematiek, dan vrees ik dat verstrengingen een omgekeerd effect zullen hebben", zei fractieleider Peter De Roover in de Kamer.

Volgens Egbert Lachaert van Open VLD is het voorstel niet realistisch. "Het is roekeloos om te blijven roepen naar versoepelingen, naar terrassen waar de horeca zelf niet eens om gevraagd heeft", reageerde Lachaert.

Ook CD&V is geen voorstander van de heropening van de horeca, puur via terrassen. "Ik vind het onbegrijpelijk dat sommigen erop blijven aandringen dat de terrassen opengaan", zei fractieleider Servais Verherstraeten. "Nu moeten we juist volhouden, zodat de perspectieven die we geboden hebben, gerealiseerd kunnen worden.”