Nieuwe coronacijfers tonen duidelijke trend én belangrijk nieuws over de R-waarde

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Het aantal coronabesmettingen blijft in stijgende lijn gaan in België, maar de trend van de voorbije dagen zet zich wel door, de stijging vlakt af en dat vertaalt zich ook in de belangrijke R-waarde.

Het gemiddeld aantal besmettingen lag tussen 21 en 27 september op 1561,3. Dat is nog steeds een stijging ten opzichte van de 7 voorgaande dagen, maar die stijging bedraagt nog slechts 8 procent. In totaal werden in België tot dusver 118.452 bevestigde gevallen met Covid-19 geregistreerd.

Het aantal overlijdens ten gevolge van het coronavirus bedroeg tussen 21 en 27 september gemiddeld 5,6 per dag en dat is een stijging met 1,9 procent. Het aantal ziekenhuisopnames nam toe tot 69 per dag, wat een stijging met 12,9 procent betekent.

Reproductiegetal

Dat de stijging van de coronacijfers minder groot wordt, vertaalt zich ook in het reproductiegetal, ofwel de R-waarde. Wanneer die minder dan 1 bedraagt, krimpt de epidemie. Vorige week schommelde de R-waarde nog tussen 1,3 en 1,4. Vandaag bedraagt daalde deze tot 1,13.

Tags covid-19