Opmerkelijk geluid van over de taalgrens: "Er is geen tweede golf, schaf de bubbels af"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De Nationale Veiligheidsraad zal wellicht beslissen om niets te veranderen aan de 'bubbel van vijf', gezien de huidige stand van zaken betreffende het coronavirus. Maar niet iedereen is overtuigd van het concept van de bubbels.

Zo is Jean-Luc Gala, hoofd van het Saint-Luc ziekenhuis in Sint-Lambrechts-Woluwe, geen voorstander. "Dat heeft helemaal geen zin. Het is gebaseerd op cijfers, maar de betekenis die gegeven wordt aan die cijfers, is totaal verkeerd. We zien geen toename van het aantal patiënten in de ziekenhuizen en op intensieve zorgen blijft de toestand rustig en onder controle", zei hij op Radio 1.

"Er is een lichte stijging van het aantal doden, maar in de context van een hittegolf. Globale maatregelen nemen op basis van die cijfers is totaal verkeerd en we vernietigen er de economie mee. Er is geen tweede golf."

"We lezen in de Vlaamse pers dat er in Brussel een probleem is, maar in de ziekenhuizen merken we dat niet. We zijn nu ook beter voorbereid dan in maart. Maatregelen moeten op een verfijnde manier genomen worden op plaatsen waar het nodig is", aldus Gala nog.