Pierre Van Damme heeft zorgwekkend nieuws: "De vijand is van tactiek aan het veranderen"

door: STS
Pierre Van Damme
Afbeelding bron: Photonews

Vaccinoloog Pierre Van Damme heeft een verklaring voor het toenemend aantal besmettingen met corona en de toenemende ziekenhuisopnames.

"De vaccins hebben tot hiertoe gedaan wat we ervan verwacht hadden. Ze hebben gezorgd dat de ziektelast naar beneden ging en de vorige golf goed werd opgevangen", zei Van Damme op Radio 1.

"Maar wat we vooral zien, is dat de vijand van tactiek aan het veranderen is. En onze wapens zijn dezelfde gebleven. Dat is hetgeen we nu voelen."

"De afstand ten opzichte van de vorige vaccinatie is langer en langer aan het worden. Intussen hebben we met een andere variant van de omikronvariant te maken."

"Dan blijkt dat de vaccinatie daar iets minder goed bescherming tegen geeft. En dat vertaalt zich in besmettingen die opnieuw beginnen op te treden en de ziekenhuisopnames die opnieuw wat aan het toenemen zijn."

Boosterprik

"Er worden inspanningen geleverd om het vaccin aan te passen. Mensen die hun eerste boosterprik nog moeten halen, krijgen het advies om dat absoluut te doen. Het gaat om meer dan 1 miljoen volwassen Belgen. Dat is zinvol: het helpt tegen infectie, maar zeker ook tegen hospitalisatie."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24