Premier De Croo laat zich uit over versoepeling van de coronamaatregelen

door: BVDO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers lijken over hun piek heen te zitten en dus wordt er stilaan gedacht om ook in ons land alle maatregelen te laten varen.

Enkele Europese landen kondigden de voorbije dagen aan dat ze alle coronamaatregelen schrappen. In ons land is het nog niet zover. Sinds het laatste Overlegcomité hebben we immers een coronabarometer die alles zal bepalen. Die staat voorlopig op rood, terwijl de cijfers eigenlijk al naar oranje gaan.

“Het is normaal dat we het systeem respecteren dat we een paar weken geleden hebben ingevoerd na een lang debat over de noodzaak van een barometer", zei premier Alexander De Croo (Open VLD) bij ‘L'invité’ op RTL-Tvi.

De cijfers gaan de goede kant op, zo bevestigt de eerste minister. “Als we de komende dagen zien dat de kaap wordt gerond - en dat is ook het geval in de intensive care - als we zien dat de ziekenhuisopnames de goede kant blijven opgaan, denk ik dat we kunnen anticiperen op de overgang naar code oranje van de barometer.”

Dat zou tot gevolg hebben dat er versoepelingen komen in de horeca en voor de cultuursector, maar ook dat concerten mogelijk zijn en discotheken open mogen.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24