Provinciegouverneur Cathy Berx komt met een ernstige waarschuwing

door: MRO
Cathy Berx
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw die op skireis ging en de maatregelen niet volledig respecteerde bracht de Britse variant van het virus mee naar België met alle gevolgen van dien. Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx waarschuwt iedereen dat reizen uiteindelijk een negatieve impact op de vaccinatiecampagne kan hebben.

"Ik vind het cruciaal, zeker ook met de krokusvakantie in het vooruitzicht, reizen zijn met recht en rede afgeraden. Dat geldt voor alle reizen, niet enkel voor toeristische reizen zoals gaan skiën", benadrukt Cathy Berx op Radio 1.

De gouverneur vindt dat ook zakenreizen zoveel mogelijk moeten worden vermeden. "Dit geldt ook voor zakenreizen want de finaliteit van die reis is ook het ontmoeten van andere personen. Men moet onwaarschijnlijk voorzichtig zijn want de impact kan immens zijn."

"Dit kan de hele vaccinatiecampagne immers ook veel moeilijker maken want hoe meer besmettingen hoe meer risico op zieke mensen en dat wil zeggen meer mensen uit de zorg die mensen moeten verzorgen en die hebben geen drie handen om ook nog eens mensen te vaccineren."

Tags cathy berx