Rector UAntwerpen, Erika Vlieghe, Pierre Van Damme en Herman Goossens lanceren opvallende oproep

door: MRO
Herman Van Goethem rector U Antwerpen
Afbeelding bron: Photonews

Herman Van Goethem, rector van de universiteit Antwerpen, heeft een opvallende oproep gelanceerd aan zijn studenten. Hij vraagt hen om 'niet in te gaan op het aanbod van de Veiligheidsraad'. Zijn oproep werd ondertekend door de professoren Herman Goossens, Pierre Van Damme en Erika Vlieghe, en door prof. Guy Hubens, decaan van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen.

Het coronavirus verspreidt zich momenteel onder jongvolwassenen. Het aantal nauwe contacten op dit moment uitbreiden is geen goed idee vinden de rector en de experts.

Rector Herman Van Goethem verstuurde onderstaande mail aan de studenten.

Beste studenten

De universiteit is een leeromgeving van bruisende jonge mensen tussen 18 en ca. 25 jaar oud. We maken ons ten zeerste zorgen over de verspreiding van het Covid-19-virus in jullie groep.

Op dit ogenblik heeft de Veiligheidsraad geopteerd voor nieuwe regels die, wat de studenten betreft, hierop neerkomen: 1° er is enerzijds je thuisomgeving, waar je uiteraard geen afstand bewaart en ook geen mondmasker draagt; 2° voortaan mogen jullie ook, bijvoorbeeld aan de universiteit, een groep van maximaal vijf vormen, telkens voor een maand; dus met medestudenten bij wie je zonder mondmasker en met minder dan 1,5m afstand kan vertoeven.

Ons advies is om nu niet in te gaan op het aanbod van de Veiligheidsraad om op deze wijze zo'n nauwe contacten met elkaar aan te knopen.

Indien je dat toch zou doen, hou die contacten echt zo beperkt mogelijk.

In de leslokalen van onze universiteit geldt code oranje, en dat blijft zo. We bevelen echter ten zeerste aan om ook buiten de leslokalen onderling zoveel mogelijk 1,5m afstand te houden en mondmaskers te dragen wanneer je niet die afstand kan houden.

Stay safe en draag zorg voor elkaar!

Hartelijke groet

Herman Van Goethem, rector

Guy Hubens, decaan Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen

Herman Goossens, Pierre Van Damme & Erika Vlieghe, Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen