Scoutsleidster schrijft ministers Vandenbroucke en Dalle nadat kamp moet stoppen door één besmetting

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

Een scoutsleidster uit Poperinge heeft een open brief geschreven naar ministers Frank Vandenbroucke (Vooruit) en Benjamin Dalle (CD&V) over de sluiting van hun kamp.

Op het kamp werd op de vierde dag een besmetting vastgesteld bij één van de leiders. De groep van 100 scouts moest onmiddellijk naar huis.

“De blik op de gezichten van de kinderen toen we hen het nieuws verkondigden, dat was gewoon pure ontgoocheling. Maar gek genoeg ook veel begrip, zo ook bij de ouders die meteen alles lieten vallen om ons te komen halen”, vertelt Birte Vandaele aan KW.

Het zette haar aan om op Instagram een open brief te schrijven aan ministers Frank Vandenbroucke (Vooruit) en Benjamin Dalle (CD&V) over het voorval. 

“Wij zijn ook maar vrijwilligers die samen met de kinderen een heel jaar hebben uitgekeken naar dit kamp en wekenlang tijd en moeite hebben gestoken in het organiseren ervan. Ik wou dat de wereld ook wist hoe spijtig het is als je na vier dagen terug thuis zit en beseft dat al dat werk voor niets was geweest”, schrijft Birte.

Minister Dalle reageerde al op de brief. Hij maakt op 20 augustus tijd vrij om met Birte in gesprek te gaan over het onderwerp.