Enorm veel discussie over renner die ondanks positieve coronatest in Vuelta blijft

door: BVDO
Juan Ayuso
Afbeelding bron: Photonews

Juan Ayuso blijft in de Vuelta koersen, ondanks het feit dat hij een positieve coronatest heeft afgelegd. De reacties zijn niet mals, zowel bij andere renners als daarbuiten.

Ayuso had eerder deze week nog gezondheidsklachten en legde nu ook een positieve coronatest af. Toch blijft hij in de Vuelta, omdat hij volgens de ploegarts asymptomatisch is en de PCR-test waarden aangeeft die tonen dat hij niet besmettelijk is.

Op dat idee wordt nogal scherp gereageerd. Tom Teulingkx, hoofd van de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen in België, zegt in Het Laatste Nieuws dat Ayuso zichzelf in gevaar brengt.

“Als een lichaam een virus moet bestrijden, wreekt zich dat op de prestaties. Het kan de luchtwegen, spierwerking, hartlongmachine en recuperatie ondermijnen”, klinkt het.

Ook andere renners zijn niet echt te spreken over het feit dat Ayuso blijft. Renners die positief testen gaan normaal weg om anderen te beschermen. “Riskant”, zei Remco Evenepoel voor de start van de rit van vandaag. “Ik zal me ver weg van hem zetten op de startlijn.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24