Slecht nieuws voor wie vaccin Johnson & Johnson toegediend kreeg

door: STS
Johnson & Johnson - vaccin
Afbeelding bron: Photonews

Er is geen goed nieuws voor wie met het vaccin van Johnson & Johnson werd ingeënt tegen Covid-19. Zij zijn niet volledig beschermd.

Mensen die het vaccin van Johnson & Johnson, ook wel het Janssen-vaccin genoemd, toegediend kregen, zouden maar één prik nodig hebben. Dit in tegenstelling tot bij de andere vaccins, zoals Pfizer, AstraZeneca of Moderna.

Maar die ene prik blijkt niet voldoende bescherming te bieden. Uit Duits onderzoek blijkt dat wie het Johnson & Johnson-vaccin kreeg, meer kans heeft om besmet te worden en/of in het ziekenhuis te belanden dan mensen die een ander vaccin kregen.

In Duitsland worden er alvast Pfizer- en Moderna-vaccins gegeven aan wie een inenting met het Johnson & Johnson-vaccin kreeg. Mogelijk zal dit in ons land ook gaan gebeuren.

"We moeten het idee loslaten dat één dosis van het Janssen-vaccin voldoende is. Zoals we ook bij de andere coronavaccins het schema met een extra dosis aan het vervolledigen zijn voor de 65-plussers", zegt vaccinoloog Pierre Van Damme in De Standaard.

Download nu de gratis app van Redactie24