Steven Van Gucht lanceert belangrijke oproep tijdens persconferentie

door: MRO
viroloog Steven Van Gucht

Het aantal besmettingen met Covid-19 en het aantal ziekenhuisopnames stijgt snel. Viroloog Steven Van Gucht lanceerde een belangrijke oproep tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. Hij benadrukte dat wie klachten heeft, niet mag aarzelen om een afspraak in het ziekenhuis te maken.

"We willen zoveel mogelijk de normale werking van onze ziekenhuizen veiligstellen en zo kan de normale zorg voor alle patiënten doorgaan. Geplande onderzoeken en ingrepen kunnen in alle veiligheid blijven doorgaan."

Steven Van Gucht geeft dan ook de belangrijke boodschap mee om zorg niet uit te stellen. "Als u medische klachten heeft die niets met Covid te maken hebben, aarzel dan nooit om een afspraak in het ziekenhuis te maken."

"U zal op een veilige manier geholpen worden. Zorg uitstellen is nooit een goed idee want het kan uw klachten alleen maar erger maken."

Zorgwekkende stijging bij 90-plussers

In de coronacijfers ziet Van Gucht vooral een zorgwekkende stijging van het aantal besmettingen in de oudste leeftijdsgroep.

"Het aantal besmettingen neemt verhoudingsgewijs af met de leeftijd, maar stijgt weliswaar ook bij de oudere leeftijden. We zien onder andere een onrustwekkende stijging bij de 90-plussers. Sinds begin september is het aantal gevallen in deze groep bijna vertienvoudigd."