Stilaan reden tot optimisme over coronacijfers, maar grote zorgen om 70-plussers

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers stijgen nog elke dag in België, maar de stijging is minder groot. Steven Van Gucht noemt dit een bemoedigend signaal tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum, maar heeft ook slecht nieuws over de besmettingen bij 70-plussers.

"Sinds een week zien we dat de stijging minder uitgesproken is waardoor we lijken te evolueren naar een nieuwe plateaufase. Dat is een bemoedigend signaal", aldus Steven Van Gucht die iedereen oproept om de maatregelen strikt toe te passen.

"Dit toont aan dat we met z'n allen een verschil kunnen maken. De sleutel ligt in elk van onze handen. Laten we de komende dagen dan ook extra aandachtig blijven voor de gouden regels zodanig dat we deze stijgende curve effectief een halt kunnen toeroepen."

70-plussers

"We zien sinds kort een afname van de weekgemiddelden bij de kinderen jonger dan 10 jaar, maar bij de andere leeftijdsgroepen blijven de cijfers nog steeds stijgen en dat is in het bijzonder het geval bij de 70-plussers. In die groep liggen de toenames beduidend hoger dan het nationaal gemiddelde."

"In de voorbije week werden 769 gevallen vastgesteld bij 70-plussers, terwijl dit de week daarvoor nog maar 542 waren."