Studio 100-topman wijst naar niet-gevaccineerden: "Zij zijn de daders"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De beslissingen van het Overlegcomité over evenementen (lees er hier meer over) zijn opnieuw een bittere pil voor de sector. Zo ook voor Studio 100.

Zo moest de Studio 100 Rewind Party die vrijdagavond moest plaatsvinden in het Sportpaleis in allerijl afgelast worden. En ook het Sinterklaasbezoek gaat daar dit weekend niet door.

"Heel spijtig, we vinden het heel erg. Maar we begrijpen die beslissingen ook. Het gaat over heel veel mensen samen, die luid gaan zingen en meebrullen", zei Hans Bourlon van Studio 100 op Eén.

"Dat is natuurlijk toch wel een beetje te veel kans geven aan het virus, vinden wij zelf. Wij vinden dat op zich een verstandige beslissing."

Vaccinatie

Bourlon zegt in tegenstelling tot veel collega's uit zijn sector niet dat er naar andere sectoren gekeken moet worden. "Iedereen zegt dat. Als ik naar mijn kapper ga, zegt die: bij ons zit het niet. Als ik pizza ga eten bij mijn favoriete Italiaan zegt die: bij ons gebeurt het niet. Ik denk dat de wetenschap het het best weet, en de politiek volgt dat."

"We zijn allemaal op snelheid genomen met iets wat niet voorzien en niet voorspeld was. En als er dan iemand de zwartepiet moet krijgen, zijn dat voor mij de mensen die zich niet hebben laten vaccineren. Waren we naar een vaccinatiegraad van 100% gegaan, dan had dit zich niet voorgedaan. Dan was dit niet gebeurd. Dat zijn voor mij de daders."

Download nu de gratis app van Redactie24