Terugkerende reizigers zijn boos: “In quarantaine? Dat zullen we nog wel zien”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Dit weekend keren heel wat reizigers terug naar huis. Bijna allemaal komen ze uit rode zones. Met de nodige gevolgen van dien na de nieuwste beslissingen van het Overlegcomité. 

Het overlegcomité besliste afgelopen woensdag dat al wie meer dan 48 uur in een rode zone verbleef verplicht voor zeven dagen in quarantaine moet en twee keer negatief moet testen vooraleer die ten einde kan komen.  

Een test op dag 1 en op dag 7. Maar veel reizigers hebben het niet zo begrepen. “Als ik vandaag negatief test, dan zie ik niet in waarom ik zeven dagen binnen moet blijven. Ik kom amper met andere mensen in contact, dus ik vorm niet echt een gevaar”, reageert iemand bij aankomst in Zaventem aan HLN. 

7.000 man kwam er zaterdag terug thuis op Zaventem. Vooral de timing van de nieuwe maatregel komt bij reizigers heel moeilijk binnen. Velen vernamen pas tijdens hun vakantie welke maatregelen er van toepassing zouden zijn. “Vakantiegangers worden als misdadigers aanschouwd dus niemand hoeft te weten dat we in het buitenland vertoefden. Of ik zeven dagen in quarantaine ga? Dat zal ik nog wel zien.”