Van Gucht brengt hoopvol nieuws over coronacijfers, maar opletten voor 70-plussers

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De stijging van het aantal coronabesmettingen in België vertraagt en dat is zeker geen vanzelfsprekendheid, vertelt Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. Er is wel slecht nieuws voor de groep 70-plussers.

"De afgelopen 7 dagen werden gemiddeld 1551 nieuwe gevallen vastgesteld. Het aantal besmettingen is daarmee met een kleine 9 procent gestegen in vergelijking met de week daarvoor."

"Als we kijken naar de laatste 3 dagen met complete data, dan lijkt het aantal besmettingen niet verder te stijgen. Dit bevestigt dat de stijging verder afvlakt en dat is een evolutie die we nu toch al een tiental dagen mogen opmerken."

"Het percentage positieve testen blijft nog wel erg hoog met 5,3 procent. Dit wijst er nog altijd op dat er een intense circulatie van het virus is in België", aldus Steven Van Gucht.

Niet vanzelfsprekend

"In vele andere Europese landen stijgen de cijfers door, de vertraging in België is dus zeker niet vanzelfsprekend maar bevestigt dat onze inspanningen een verschil kunnen maken."

70-plussers

"Bij de 70-plussers zien we nog steeds een toename die dubbel zo hoog is als het nationale gemiddelde. Aanhoudende waakzaamheid bij contacten met ouderen blijft dus nog steeds geboden."