Van Gucht heeft een belangrijke boodschap: "Wacht niet tot je koorts hebt"

door: MRO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Steven Van Gucht lanceerde maandag een belangrijke boodschap in verband met Covid-19. Hij maakte duidelijk dat meer dan de helft van de mensen die besmet raken met Covid-19 geen koorts hebben.

“We hebben van een aantal huisartsen vernomen dat mensen soms onterecht denken dat ze moeten wachten op koorts vooraleer alarm te slaan en de dokter te verwittigen. Het is belangrijk om te weten dat minder dan de helft van de mensen met Covid-19 koorts ontwikkelt.”

“Koorts kan een symptoom van Covid-19 zijn, maar is dus vaak niet aanwezig. Vaak gaat het gepaard met verkoudsheidsklachten of griepachtige klachten zonder een verhoging van de lichaamstemperatuur", aldus Steven Van Gucht tijdens het persmoment van het Crisiscentrum.

“Wanneer u symptomen heeft zoals kortademigheid, een droge aanhoudende hoest, moeilijke ademhaling, plots verlies van geur of smaak of andere typische klachten van verkoudheid of griep, blijf dan vooral thuis en contacteer uw huisarts voor advies. Maar wacht niet tot je koorts hebt vooraleer alarm te slaan.”