Van Gucht waarschuwt: "Mensen die zich niet laten vaccineren, moeten dat beseffen"

door: MRO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Steven Van Gucht waarschuwt dat mensen die zich niet laten vaccineren een bijzonder grote kans lopen om het coronavirus op te lopen. Dat kan de komende maanden, maar evenzeer nog tijdens de komende jaren.

Om groepsimmuniteit te bereiken, moeten zoveel mogelijk mensen zich laten inenten, liefst meer dan 70% van de bevolking, zegt Steven Van Gucht.

"Wij zijn van mening dat het belangrijk is dat vooral zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. 70% is eerder laag want dat betekent dat 30% van de volwassen bevolking niet gevaccineerd is."

"Een klein deel van die 30% zal waarschijnlijk het virus al eens opgelopen hebben. Maar voor een groot deel van hen zal dat nog niet het geval zijn. Die mensen gaan dus in de toekomst risico lopen op een besmetting en een risico op ernstige symptomen, acuut of chronische klachten."

Wie zich niet laat inenten, zal loopt een heel grote kans om in de toekomst besmet te raken. "Mensen die kiezen om zich niet te laten vaccineren, moeten beseffen dat zij heel waarschijnlijk het virus zullen oplopen. Als dat niet in de komende weken is, is dat in de komende maanden of in de komende jaren."

"Het is veel beter om u te beschermen met een basisimmuniteit dankzij het vaccin en dan kan je veel van die risico's verminderen."