Vandenbroucke laat geen twijfel nu vierde golf er is: "Dat is de eerste prioriteit"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

De vierde coronagolf is een feit in ons land. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) schuift daarom één topprioriteit naar voor.

"De vierde golf is vandaag hier, de besmettingsgolf is nu bezig. De allereerste prioriteit is nu mensen die nog niet gevaccineerd zijn beginnen vaccineren", stelt de minister helder in Het journaal op VRT.

Hij wijst erop dat er, ondanks de zeer hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen, nog steeds plaatsen zijn waar veel mensen zich nog niet lieten inenten.

"In Antwerpen stad zijn er 70.000 volwassenen die nog geen enkel vaccin hebben gehad. In de hele Vlaamse rand rond Brussel is er te weinig gevaccineerd. De topprioriteit voor mij nu is iedereen vaccineren. Daar zijn nog grote inspanningen nodig."

Verder drukt minister Vandenbroucke iedereen op het hart hoe belangrijk het is om de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

"Eén zaak is vaccineren, maar daarnaast gaan we nu toch ook aan mensen moeten zeggen: 'Wees dubbel voorzichtig want er zijn heel veel besmettingen die rondgaan."