Verplichte vaccinatie voor zorgsector lokt heftige reacties uit

door: MRO
Vaccin
Afbeelding bron: pexels

Men wil het coronavaccin verplichten voor het zorgpersoneel. Wij vroegen onze lezers of zij vinden dat de vaccinatie ook voor andere beroepen verplicht zou moeten worden.

Een greep uit de vele reacties:

"Er is één zaak die ik niet begrijp: waarom zijn de mensen die gevaccineerd zijn bang dat de niet gevaccineerden hen gaan besmetten? Een vaccin dient toch om niet meer besmet te geraken. Dus: vaccinatie heeft geen zin en het is ieders vrije keuze om te doen met zijn lichaam wat hij wil."

"Geen enkel beroep zou verplicht vaccineren mogen toestaan. Iedereen kiest zelf of hij gevaccineerd wil worden of niet. De niet gevaccineerden mogen door hun keuze hun job niet verliezen of gediscrimineerd worden. Gebeurt dit wel, dan zijn we geen democratie, maar een dictatuur."

"Niks verplichten dat iedereen voor zijn eigen kiest, wij zijn geen schaapjes en andere zich daar niet mee moeien."

"Zal gaan tijd worden dat ze het verplichten. Hadden ze al veel langer moeten doen. Nu blijft dat virus maar ronddwalen."

"Hoe achterlijk kunnen mensen zijn, ze geven geld of loterijtickets aan mensen om u te laten vaccineren. Waarom? Dit is gewoon niet betrouwbaar en binnenkort moeten de mensen ook hun 3de prik halen. Sorry, maar bij mij gaan die prikken er niet in. Wie weet wat het over 10 jaar met je doet. Ik doe hier niet aan mee en dit moet ook niet verplicht worden, mijn lichaam mijn keuze!"