Was Beke aan het bluffen? “Je had toch niet verwacht dat hij 21 juli zou vooropstellen?”

door: BVDO
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke( CD&V) kwam zondag met de uitspraak naar buiten dat elke Vlaming tegen 11 juli zeker een eerste keer ingeënt zou zijn.

Met twee miljoen vaccins van AstraZeneca minder in het tweede kwartaal van dit jaar wordt dat niet eenvoudig, al is de hoop vooral gericht op die van Janssen om de leegte in te vullen. Deze en volgende week moet daar duidelijkheid over komen. Het bedrijf noemde nog geen aantallen.

Dirk Ramaekers, hoofd van de vaccinatietaskforce, laat weten dat AstraZeneca blijkbaar niet de meest betrouwbare partner is in het vaccinatieverhaal. Al is het probleem niet opgelost met enkel te stellen dat het bedrijf zijn verplichtingen niet nakomt, zo zegt hij aan HLN.

Of de datum die Beke noemde gehaald wordt, is maar zeer de vraag. “Zodra we meer weten over de leveringen van Janssen zullen we kunnen kijken of die datum realistisch is. Ambitie is goed, maar ik denk dat 11 juli een beetje optimistisch is. Later in juli moet kunnen”, zegt Ramaekers.

Op die paar dagen zal het natuurlijk wel niet meer aankomen dan. “Ik snap dat politici perspectief willen bieden. En ik snap ook dat Beke dan voor een politieke datum als 11 juli kiest. Je had toch niet verwacht dat hij 21 juli zou vooropstellen?”, besluit Ramaekers als lachend.