Wie zal de corona-factuur betalen? “Wie anders denk je?" en "De afrekening komt nog”

door: BVDO
de voltallige regering De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De regering heeft miljoenen uitgegeven aan steun voor de coronapandemie, maar het geld zal uiteindelijk toch van ergens moeten komen.

Wij vroegen onze lezers of ze denken dat de regering de corona-factuur zal laten betalen door de burgers. Een greep uit de reacties.

“Je moet er niet aan twijfelen. De belastingbetaler heeft het aan zijn been. De echte Belgen zijn weeral de kop van jut. Blijft niet duren.”

“De afrekening komt wel bij de volgende verkiezingen. Hopelijk gebruiken de mensen dan eens eindelijk hun verstand?”

“Ja, door wie anders. Zijzelf zullen niet betalen van hun gigantisch loon hoor. Het is altijd de kleine man die voor alles opdraaien!”

“Dat ze maar eens van hun portemonnee nemen. Zij hebben Sinterklaas gespeeld met premies en voor de laagste lonen kon er niets af.”

“Natuurlijk. De burger betaalt alles. Waar komt het geld anders vandaan? Politici kosten alleen maar geld en grote bedrijven krijgen alleen maar voordelen, want de politici kunnen daar gewoonlijk ook een graantje meepikken in het bestuur of op een andere manier.

“Ja wie anders? De gewone burgers gaan het zeker merken en voelen.”

“Ja, wat had je verwacht. Wij moeten toch alles betalen. Onrechtstreeks. Gewoon alles duurder maken, zoals elektriciteit, water en belastingen.”

“De vraag is eerder, welke facturen laten ze niet betalen door de burgers?”