Zullen alle Vlamingen hun prikje gehad hebben op 11 juli volgens Marc Van Ranst?

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) kondigde aan dat tegen 11 juli alle meerderjarige Vlamingen de kans zullen gehad hebben om een eerste coronaprik te krijgen. 

"Het begin van de vaccinatiecampagne, dat moeten we toegeven, is pijnlijk traag geweest. Maar nu komen de vaccins toch met de miljoenen binnen en dan moet je een grotere snelheid gaan krijgen in de vaccinatiecentra", stelt Marc Van Ranst bij TV Limburg.

Volgens de viroloog is de doelstelling die Wouter Beke naar voor schuift, 11 juli, haalbaar. Maar dan mogen er geen tegenslagen op het pad komen. "Als we de huidige leverschema's bekijken, dan zou dat in theorie mogelijk moeten zijn. Maar dan mag er echt niets mislopen."

Marc Van Ranst legt eveneens uit dat er een impact op de coronacijfers zal plaatsvinden wanneer 20% van de bevolking gevaccineerd is. 

"Uit andere landen die al meer gevaccineerd hebben weten we dat je het ook echt in de cijfers begint te voelen wanneer zo'n 20 procent van de bevolking gevaccineerd is."