Bellewaerde-verzorgers zijn er kapot van: Droevig nieuws door "zeer besmettelijke en dodelijke bacterie"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Droevig nieuws uit Bellewaerde: daar zijn vier dieren ingeslapen nadat ze een gevaarlijke bacterie opliepen waar geen geneesmiddel tegen bestaat.

"We hebben afgelopen week jammer genoeg afscheid moeten nemen van vier Europese bizons", deelt het dieren- en pretpark mee op haar Facebookpagina.

De oorzaak is van medische aard. "Tijdens een aantal medische testen werd vastgesteld dat de dieren besmet waren met een zeer besmettelijke en dodelijke bacterie."

"Er is voor deze bacterie helaas nog geen geneesmiddel beschikbaar en dit zou uiteindelijk ernstig dierenleed en finaal het overlijden van de dieren tot gevolg hebben."

"Om besmetting van de overige bizons binnen de kudde te vermijden, werd in overleg met de bevoegde instanties de pijnlijke maar onvermijdelijke beslissing genomen om de besmette dieren zacht te laten inslapen."

"Een emotioneel beladen moment voor het Bellewaerde-team, en de dierenverzorgers in het bijzonder, die door de jaren heen een sterke band met deze dieren hadden opgebouwd", klinkt het nog.