Ernstig bijtincident met loslopende hond: "Hij heeft haar bij de nek gepakt"

door: STS
pitbull
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Er heeft zich een ernstig bijtincident voorgedaan met een loslopende hond. Die viel een andere hond aan, die levensgevaarlijk gewond raakte.

Het incident deed zich voor in Oudsbergen. Een koppel liep er samen met hun hond in een wandelgebied, toen er een loslopende Amerikaanse Stafford opdook. "Die is onmiddellijk op onze Mila gevlogen, hij heeft haar bij de nek gepakt", klonk het op TV Limburg. "Het is mijn ergste nachtmerrie, wat er zaterdag is gebeurd. Ik heb er altijd schrik voor gehad."

De hond werd naar de dierenarts gebracht en moest geopereerd worden. "Ze heeft meer dan dertig hechtingen gekregen. Het gaat om één heel grote wonde, en verder staat ze vol met blauwe plekken en kleine bijtafdrukken. Ze heeft veel pijn."

Het baasje van de Stafford is spoorloos. Het koppel ging naar de politie, maar kreeg daar te horen dat een aangifte van een aanval van hond op hond weinig zin heeft. Tot ergernis van het koppel: "Er moet eerst iemand gebeten of erger gewond raken voor het serieus genomen wordt. Wat als er kinderen bij waren geweest? Het had zoveel erger kunnen aflopen."

(Archieffoto)