Acteur Koen De Graeve in alle stilte getrouwd: “Wat wij hebben, is persoonlijk en intiem”

door: ASX
De Twaalf
Afbeelding bron: VRT

Straks kan je op VRT1 kijken naar de tweede aflevering van ‘De Twaalf’. Daarin wordt Anton Bergman, vertolkt door acteur Koen De Graeve, beschuldigd van moord op zijn vrouw Marianne (Katrien De Ruysscher). In het echte leven is Koen een gelukkig getrouwde man.

De acteur, die vooral bekend werd dankzij zijn hoofdrol in de film ‘De helaasheid der dingen’ vormt al 21 jaar een koppel met de Nederlandse actrice Ariane van Vliet. In Dag Allemaal verklapt Koen dat hij en Ariane twee jaar geleden in alle stilte getrouwd zijn.

“Vroeger vond ik het huwelijk een burgerlijk concept. Waarom moest ik voor iedereen uitspreken dat ik Ariane graag zie? Wat wij hebben, is persoonlijk en intiem”, aldus de acteur. Bijgevolg beslisten de twee dan ook om geen ruchtbaarheid te geven aan hun huwelijk.

Dat de acteur alsnog op de knieën ging, wijt hij vooral aan zijn dochters. “Ik wilde een symbolische daad stellen om hen te tonen dat ik er met al mijn kracht en liefde voor hen zal zijn tot het einde van mijn dagen. Ik ben in de keuken, in bijzijn van mijn dochters, op één knie gegaan en heb Ariane de verlovingsring van mijn moeder aangeboden”, besluit Koen.