Afleveringen 'F.C. De Kampioenen' worden geschrapt: Marijn 'Boma' Devalck wil wat kwijt

door: BCM
Afbeelding bron: Photonews

De VRT dropte even geleden een bommetje: een hele hoop afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' zullen niet langer worden uitgezonden. Ze zouden onacceptabele humor bevatten.

In totaal worden 19 afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' geschrapt, ook van streamingplatform VRT NU. De inhoud komt volgens de VRT overen met 'racistische of homofobe uitlatingen'. Ook afleveringen met veroordeelde acteurs zoals Guy Van Sande worden eruit gegooid.

Marijn Devalck, bekend van zijn alter ego Balthazar Boma, denkt er het zijne van. "Dit is een typisch voorbeeld van de betutteling van onze maatschappij", zegt Marijn aan 'Het Laatste Nieuws'. "De beschuldigingen van discriminatie vind ik echt een brug te ver."

Marijn vindt het op den duur zelfs lachwekkend. "Met 'F.C. De Kampioenen' proberen we de kijkers net een spiegel voor te houden. Racisten zullen zich erg ongemakkelijk voelen bij zo'n scènes en nadenken over wat ze zelf allemaal zeggen", klinkt het.

Zomaar afleveringen schrappen is dan ook geen adequate oplossing, volgens Marijn. "De VRT zou beter wat meer duiding geven. Dat is nu eenmaal de taak van de openbare omroep."