Aster Nzeyimana zet puntjes op de i over zijn overstap naar VTM: "Heeft er niets mee te maken"

door: LHX
Aster Nzeyimana.jpg
Afbeelding bron: Eén

Na bijna tien jaar bij de VRT maakt sportanker Aster Nzeyimana de overstap naar VTM. In een gesprek met Het Laatste Nieuws verklaart hij waarom hij die beslissing maakte.

Bij de VRT deed Aster Nzeyimana de voetbalverslaggeving tijdens de EK's en WK's. Bij VTM mag hij dat doen voor de Champions League, wat betekent dat hij veel meer matchen kan verslaan. Daarnaast kijkt hij er ook naar uit om nog meer entertainment te doen, zoals de presentatie van 'The Voice van Vlaanderen'.

Hij maakt zijn overstap met andere woorden om inhoudelijke redenen, en dat kon de VRT volgens hem goed begrijpen. "Mensen denken dat met zulke dingen altijd veel drama gepaard gaat, maar alles is binnen de lijntjes gebeurd", verzekert hij.

Zijn interesse in VTM kwam er tijdens zijn deelname aan 'The Masked Singer'. Hij merkte toen dat er daar, net als bij de publieke omroep, ook heel veel fijne mensen werken. "De woelige wateren bij VRT hebben er niets mee te maken", klinkt het ook. "Ik heb het geluk me altijd te hebben kunnen focussen op het werk."