Fans geschokt door wat ze over Nina Derwael te horen krijgen: "Schandalig!"

door: COS
Nina Derwael in 'Het Huis'
Afbeelding bron: VRT

Nina Derwael werd deze week door Eric Goens ontvangen in 'Het Huis'. We kwamen wat meer te weten over de olympische turnkampioene.

Opvallend genoeg ging het in 'Het Huis' ook even over geldzaken. Zo vroeg Eric Goens zich af of Nina Derwael wist hoeveel ze door de jaren heen had verdiend met haar medailles. Zo gaat het van 20 euro en een drankbonnetje tot 888 euro voor een zilveren medaille in Qatar.

"Ik heb het allemaal samengeteld. 50.166 euro of, gedeeld door negen, ben je je al negen jaar aan het afbeulen voor 5574 euro per jaar. Dus na de passage van de Belgische fiscus 2500 euro netto per jaar. Als er nog iemand zou twijfelen aan je liefde voor de sport...", klonk het bij Eric.

Van de Vlaamse Federatie krijgt Nina 1200 euro per maand. Opslag na goud op de Spelen zat er niet in. "De contracten van Sport Vlaanderen staan niet op prestatie, maar op diploma. Ik heb mijn middelbaar diploma, maar nog geen hoger diploma", besloot Nina.

Fans zijn niet te spreken over wat ze gehoord hebben. "Respect hoor Nina, je bent een toppertje en verdient veel veel meer dan dat!", klinkt het. "Topsporters die loon krijgen naar diploma en niet naar prestaties in de sport... wie verzint het." En: "Schandalig vergeleken met wat al die voetballers allemaal verdienen."