Gloria Monserez heeft vreselijke ervaring bij tv-zender: "Wil ik nooit meer meemaken"

door: LHX
Aaron Blommaert en Gloria Monserez
Afbeelding bron: VTM

Gloria Monserez was vroeger een enorme fan van 'Tegen de sterren op'. Zelf is ze echter helemaal niet zo goed in het imiteren van mensen.

In de podcast '22 minuten stomme vragen' vertelt Gloria Monserez over een eerste kennismakingsgesprek dat ze enkele jaren geleden had bij een tv-zender. Toen ze haar vroeger welke programma's ze leuk vond, noemde ze 'Tegen de sterren op'.

"Toen zeiden die mensen: 'Ah, kan jij ook goed imiteren?'", herinnert ze zich. "En ik zei: 'Nee, nee.'" Toch bleven ze aandringen, tot ze aarzelend zei dat ze Jeroen Meus wel kon nadoen.

"Ik was al helemaal rood, maar ik voelde mij verplicht. Ik dacht: anders ga ik nooit een job krijgen", vertelt ze. "Ik zei denk ik iets van: 'En dan doet ge daar gewoon een bekke boter bij'."

"Mm. Oké, zijn er nog dingen die je leuk vindt?", was de lauwe reactie van de anderen. Het is een trauma dat nog steeds nazindert. "Het heeft twee jaar geduurd voor ik er niet meer misselijk van werd als ik daaraan terugdacht. Ik wil dat nooit meer meemaken. Ik ga ook nooit meer iemand nadoen."

Download nu de gratis app van Redactie24