Gloria Monserez krijgt bijzonder slecht nieuws te horen

door: PMN
Gloria Monserez
Afbeelding bron: Photonews

Gloria Monserez mag samen met Bart Peeters ‘De Droomfabriek’ presenteren. Het programma kan je binnenkort bekijken bij VRT1. De presentatrice heeft slecht nieuws te horen gekregen.

De Leuvense rechtbank is niet mals geweest voor Gloria Monserez. Die deed uitspraak over de strafmaat nadat de presentatrice betrapt was voor gsm’en achter het stuur. Gloria moet een boete van 240 euro betalen, heeft een rijverbod van 15 dagen gekregen en moet haar theoretisch rijexamen opnieuw afleggen.

Gloria zelf was niet aanwezig bij de uitspraak. Ze bleef afwezig op aanraden van haar advocaat. “Ik heb haar afgeraden om hier te zijn vanwege de persaandacht”, citeert VRTNWS haar advocaat.

Het schermgezicht werd op 9 juni 2023 in Kessel-Lo betrapt terwijl ze achter het stuur haar gsm vasthield. "Ze geeft de feiten toe: ze was bezig met haar gps, met Waze. Dat is uiteraard geen excuus, het zijn gewoon de feiten”, klinkt het bij haar advocaat.

"Mevrouw beseft dat ze in fout was, dat zo gsm'en gevaarlijk kan zijn. Daarbij is ze zich ook bewust van haar voorbeeldfunctie en benadrukt ze dat ze haar verantwoordelijkheid zal nemen, en haar straf zal aanvaarden."

Gloria heeft nog geen twee jaar haar rijbewijs. Dat is de reden waarom ze als ‘jonge bestuurster’ haar theoretisch rijexamen opnieuw moet doen.