Opvallende verandering doorgevoerd in 'Blokken'

door: LHX
Ben Crabbé
Afbeelding bron: VTM

Al sinds 1994 is 'Blokken' met Ben Crabbé een vaste waarde op televisie. Het is onvermijdelijk dat er af en toe eens wat veranderingen doorgevoerd worden.

In september begon het 30ste seizoen van 'Blokken'. De trouwe kijkers viel ongetwijfeld meteen het nieuwe decor op, maar ook in het spelreglement is er een verandering doorgevoerd.

In de tweede ronden verdienen de kandidaten nu speelseconden voor op het bord. Daardoor is het mogelijk dat de beste speler meer dan 300 seconden verdient.

Naast die twee dingen is er nóg een opvallende wijziging doorgevoerd. Naast de oude vertrouwde jurystem is er nóg een jurystem toegevoegd. 

Tot vorig jaar was er enkel een mannelijke jurystem te horen, die van Kris Soret. Dit jaar klinkt er ook een vrouwelijke jurystem door de studio. Dat is die van 'Petra van de productie', vertelt VRT-woordvoerder Yasmine Van de Borght aan Het Nieuwsblad.

In 2020 werd Kris al eens vervangen door Petra, toen hij een verkeersongeval had op weg naar de studio. Toen het idee van een tweede jurystem werd geopperd, werd er daarom meteen aan Petra gedacht. Zij en Kris zullen elkaar vanaf dit jaar dus afwisselen.