Sammy Mahdi krijgt massaal veel reacties: "Aangrijpend"

door: LHX
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

In 'Mijn eerste reis' bezoekt Kobe Ilsen samen met een bekend gezicht een vakantiebestemming die veel voor hem of haar betekend heeft. Deze week was dat Sammy Mahdi.

Samen met Kobe Ilsen trekt Sammy Mahdi voor het eerst naar het land waar de roots van zijn vader Hussain liggen: Irak. Ook Hussain zelf is erbij.

Het is een bijzonder emotionele aflevering. Zo bezoeken de mannen Sammy's nonkel, die zijn tranen niet kan bedwingen bij het weerzien van zijn broer, en het graf van Hussains ouders. Zowel Hussain als Sammy worstelen met schuldgevoelens omdat ze geen afscheid hebben genomen van hun (groot)vader voor hij overleed.

De kijkers zijn erg onder de indruk. "Prachtige uitzending, zeer mooi en aangrijpend", reageren ze op sociale media. "Tot nu toe de mooiste, pakkende reis." "Een mooie reportage. Er is nog maar eens getoond hoeveel impact zinloze oorlog heeft." "Heel interessant."

Toch komen er ook een hele hoop negatieve commentaren op de aflevering. Zo zijn er kijkers die het wel een heel transparante politieke strategie vinden. 

"Al die jaren geen woord hierover, tot enkele maanden voor de verkiezingen", schrijven die. "Gratis promotie voor een partij die uitgeleefd is en nauwelijks nog reden van bestaan heeft."

"De VRT is het reisbureau dat gratis reisjes verzorgt voor de BV's. Wij betalen dit", klinkt het ook. "En daar is een programma aan besteed..."