Tom Waes helemaal van zijn melk: “Een slag in je gezicht"

door: LHX
tomwaes2022.jpg
Afbeelding bron: Eén

Op Canvas is er momenteel een bijzondere nieuwe reeks te zien. Voor Tom Waes was de eerste aflevering alvast een heftige ervaring.

De vierdelige reeks 'Godvergeten' van Ibbe Daniels vertelt het verhaal van overlevers die als kind werden misbruikt door een katholieke priester of pater. Tot nu toe is er al één aflevering uitgezonden, die je ook op VRT MAX kan kijken.

Dat heeft Tom Waes al gedaan, en hij is er duidelijk niet goed van. "Wat een slag in je gezicht. Wat een moed van de getuigen. Wat een programma", schrijft hij op Instagram. "Neem eens 45 minuten de tijd. Doen. Echt", spoort hij al zijn volgers aan. 

Veel van zijn volgers zijn het met hem eens. "Was compleet van mijn stuk", reageren ze. "Ik heb zitten janken als een klein kind, walgelijk gewoon." "Ik heb heel de nacht niet geslapen." "Verschrikkelijk wansmakelijk. Ik werd misselijk bij het horen van die verhalen."

Ook van geluidsman Pascal Braeckman, die aan de reeks heeft meegewerkt, komt er een bijzondere reactie. "Wacht maar, het degoutantste moet nog komen", schrijft hij. "En dan zijn we noodgedwongen nog zeer voorzichtig moeten zijn, een knoop die Ibbe Daniels magistraal ontward heeft. 

"Heftige productie ooit", vindt hij. "Ik hoop dat het niet onopgemerkt zal passeren."

Tags Tom Waes