Tom Waes weet niet wat hem overkomt in Nederland: "Schande dat dat niet gebeurd is"

door: STG
Tom Waes
Afbeelding bron: Eén

Tom Waes is populairder dan ooit. Met 'Het Verhaal Van Vlaanderen' weet hij nu ook Nederland volledig in te palmen.

"Het Verhaal Van Vlaanderen" wist ons week na week te boeien. Ook in het buitenland kijken ze met grote ogen naar de geschiedenis van Vlaanderen. Meer dan een miljoen kijkers zitten wekelijks aan hun scherm gekluisterd.

Nederlandse tv-recensente Angela de Jong geeft haar ongezouten mening in Het Laatste Nieuws. “Met een soort van terloopsheid die ruimte laat voor spontaniteit.” Zo weet hij de kijkers te verrassen.

“Tom trekt je het verhaal binnen vanuit een persoonlijk perspectief. Eerlijk? Ik denk dat 'Het verhaal van Vlaanderen' hier enkel wordt uitgezonden omdat hij het presenteert. Tom heeft een grote X-factor en tegelijk is hij ook die leuke kerel met wie je graag op reis zou gaan. Hij is gewoon heel aantrekkelijk om naar te kijken”, zegt Angela.

Ook journalist Rob Goossens vertelt in de krant wat hij vindt van Tom. “Toen Matthijs van Nieuwkerk onze openbare omroep verliet, moesten we op zoek naar een nieuwe presentator voor zijn spelprogramma. Toen dacht ik al: 'Waarom niet Tom Waes?' Het is een schande dat dat niet gebeurd is”, klinkt het.

“Want als acteur, maar ook als presentator, heeft Tom zijn veelzijdigheid getoond. Je voelt dat hij meer te vertellen heeft dan wat er op de autocue te lezen valt", besluit hij.

Tags Tom Waes