Wat een onthulling over Ben Crabbé! "Alles moest wijken"

door: LHX
Ben Crabbé in Blokken
Afbeelding bron: Photonews

In de podcast 'Achter de schermen' doet Elisabeth Lucie Baeten een bijzondere onthulling. Die gaat over 'Blokken'-presentator Ben Crabbé.

"In de beginjaren was Ben nog niet megabekend", vertelt Elisabeth. "Hij en de kandidaten moesten altijd vanuit hun loge, door de publieksruimte, om naar het toilet te gaan."

Toen Ben geleidelijk bekender werd, begon hij dat erg vervelend te vinden. "Die bussen oude mensen die daar zaten voor de opnames klampten hem elke keer vast. Na een aantal jaar kon Ben dat niet meer hebben, en zei hij: 'Ik wil mijn eigen toilet.'"

Er was echter geen plaats dichtbij de loges, en daardoor was er maar één oplossing. "'Breek dat hier open en maak mijn eigen trap', heeft Ben gezegd."

Er werd effectief naar hem geluisterd. "Hij heeft zijn eigen privétrap, van zijn loge naar de studio en naar zijn toilet. Dat is zuiver en alleen voor Ben Crabbé." Daarvoor waren ingrijpende verbouwingen nodig "Ze hebben er de grond en het plafond voor uitgebroken. Alles moest wijken voor de toilettrap."