Aardappelen schillen beu? Zo verwijder je de schil zonder enige moeite!

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Aardappelen maken in veel gezinnen deel uit van de dagelijkse kost. Alleen is het schillen van de aardappelen zo'n vervelend en tijdrovend werkje. Tot nu.

Want er bestaat een veel snellere en eenvoudigere manier om aardappelen van hun schil te ontdoen dan ze met een keukenmesje of een dunschiller te lijf te gaan. Met onderstaande stappenplan ga je jouw aardappelen in een handomdraai schillen. Of beter gezegd: villen.

Dat werkt als volgt: voor de eerste stap heb je wel nog een aardappelmesje nodig. Daarmee snijd je een inkeping rondom het midden van de aardappelen, leren we bij Libelle. Daarna kook je de aardappelen zoals je dat gewoon bent te doen, maar met de schil er dus nog rond.

Wanneer ze gaar zijn, neem je een grijptang en verplaats je de aardappelen vanuit de kookpot naar een kom met koud water, om ze even te laten "schrikken". Daarna kan je eenvoudig met je vingers de twee helften schil wegtrekken.