Dit recept voor preisoep met room zit barstensvol vitaminen: Ontdek wat het allemaal doet voor je gezondheid

door: WVDS
preisoep met room
Afbeelding bron: pexels

Preisoep met room is een geweldige aanvulling voor ieders receptenboek. Naast de heerlijke smaak brengt deze soep een overvloed aan gezondheidsvoordelen met zich mee dankzij de hoofdingrediënt, de prei.

 

Prei is niet alleen ongelooflijk veelzijdig in de keuken, maar het zit ook boordevol voedingsstoffen die bevorderlijk zijn voor onze gezondheid. En deze soep ga je ook met zekerheid superlekker vinden en van kunnen genieten.

Recept voor preisoep met room 

Ingrediënten:
- 4 flinke preien
- 2 aardappelen
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml room
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie

Bereidingswijze:
1. Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.

2. Verwarm een beetje olijfolie in een grote soeppan en voeg de prei en aardappelen toe. Laat ze ongeveer 10 minuten sudderen.

3. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn.

4. Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een glad mengsel. Voeg dan de room toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer de soep warm, afgewerkt met een beetje extra room indien gewenst.

Waarom prei gezond is?
Prei is uitzonderlijk rijk aan vitamine A, C en K, en bevat ook veel belangrijke mineralen zoals ijzer en mangaan. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor een gezond immuunsysteem. 

Bovendien heeft prei een hoog vezelgehalte, dat goed is voor de spijsvertering en helpt om een gezond gewicht te behouden. Prei, net als uien en knoflook, bevatten ook stoffen die bijdragen aan de hartgezondheid en hebben mogelijk kankerverwekkende eigenschappen.

Tags soep