Felle kritiek op horeca: "Zo graven ze hun eigen graf, de consument blijft het niet pikken"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De btw-verlaging in de horeca eindigt deze maand. Wij stelden op onze Facebook-pagina de vraag: "Zou je begrijpen dat cafés en restaurants dan hun prijzen verhogen?"

"Nee, wij (contactberoepen) zijn ook zeven maanden gesloten geweest en moesten niet op deze btw-verlaging rekenen. De prijs is de voorbije maanden ook niet gedaald, wel integendeel, dus nu niet nog een keer", stelt Ingrid.

"Nee, ze hebben geprofiteerd van een lager btw-tarief terwijl de klanten al meer moesten betalen omdat alles duurder werd", schrijft Catherine.

"Veel horecazaken hebben ondanks de btw-verlaging hun prijzen met ongeveer 10% verhoogd en zullen nu ook verhogen en wijzen naar btw-verhoging. Nee dus", schrijft Sven.

"Absoluut niet, de gewone werkmens heeft hen onderhouden met belastinggeld en de prijzen zijn ook niet gedaald toen de btw 6% was. Dus het zou niet meer dan normaal zijn dat de prijzen nu niet gaan stijgen", vindt Werner.

"En dan verschieten ze ervan dat de mensen drank gaan kopen en in hun eigen tuin gaan feesten. Voor de prijs van vier consumpties haal je in de winkel twee flessen wijn", stelt Georges.

"Nee, ze zijn op onze kosten geholpen om te overleven. Met plezier gedaan trouwens. Waarom moeten wij dan nog eens ervoor opdraaien?", vraagt Pol zich af.

"Zo graven ze hun eigen graf. De consument blijft dit niet pikken", denkt Marc.